no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Slik blir undervisningen med mange i karantene

Med mange elever og lærere i karantene, blir det mer digital undervisning for noen. Det har vi god trening på.

Fredag før pinsehelgen har vi 220 elever og 32 ansatte i karantene, og fortsatt kan det komme flere tilfeller. Tirsdag etter pinse er skolen fortsatt på gult nivå, men vi vil i større grad måtte planlegge for å tilpasse oss smittesituasjonen.

I praksis betyr det at mange må følge undervisningen digitalt på Teams, men at fysisk opplæring fremdeles er hovedregelen når vi har lærere utenfor karantene, og smittesituasjonen tillater det.

Hensynet til elevene teller mest

I tiden fremover vil vi har fokus på å ivareta det som hører med til slutten av et skoleår: Forberedelser til muntlig eksamen for noen, vurderingssituasjoner og praktisk opplæring til de som skal ha det.

− Nå er det hensynet til at elevene skal klare seg gjennom året som teller aller mest for oss. Vi ønsker ikke at skolen skal måtte gå over på rødt nivå, men få lov til å treffes mest mulig fysisk på skolen, sier rektor Lin Marie Holvik.

Hun legger til at vi heldigvis har god trening i digital undervisning, og strekker oss langt for at opplæringen skal bli god – både for elever og lærere. Ettersom utdanningene ved skolen er så ulike, vil det også være ulike tilpasninger til hvordan dette blir løst.

Hver enkelt elev får derfor beskjed av sin lærer om hvordan undervisningen blir lagt opp.

− Dette skal vi få til på en best mulig måte, sier Holvik.

Ungdommen tar ansvar igjen

Som mange har sett, har russen bestemt seg for å sette russefeiringen på pause fra fredag 21. mai. Også de yngre elevene oppfordres til å avlyse sin sosiale aktivitet knyttet til festing.

− Det gjør meg oppriktig stolt at vi har så flotte ungdom hos oss. De viser gang på gang at de tar ansvar, også denne gang, når det gjelder som mest, sier rektor.

Publisert: 21.05.2021 Oppdatert: 21.05.2021 kl.14:46