no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Ulike med mye felles

Sondre, Amalie, Sanna og Celina fikk sjansen til å sanke druer da de var på Sicilia.

Publisert:

14.11.2018

Oppdatert:

16.12.2022 kl.10:05

La oss dele ulikhetene og gå videre. Det er et rimelig fint motto når elever reiser på utveksling med integrering i fokus.

Like ved vulkanen Etna på Sicilia bosatte Vg2-elever på internasjonal engelsk og sosiologi seg i syv dager i oktober. Sammen med elever fra Bulgaria, Italia og Frankrike var målet med turen å få innblikk i hvordan de ulike landene tar imot og integrerer immigranter.

- En viktig del er også å reise og lære om andre kulturer. Elevene bor hos lokale familier og forholder seg til både mat, språk og andre normer og vaner enn det de er vant til hjemmefra, sier lærer på studiespesialiserende (SSØ) Lisa Agathe Winther som var med på turen.

Satser på nytt liv

THVS er en del av Erasmus+-prosjektet "Migration in Europe - lets share our difference and move on" der elever utveksles mellom ulike land. I juni i år var THVS-elever i Bulgaria, denne gangen møttes tilsammen 35 elever og 12 lærere fra de ulike landene i Riposto på Sicilia.

- Vi besøkte et mottakssenter for unge immigranter. Der hadde elevene interessante og lærerike intervjuer med ungdommer som har hatt en tøff reise og som nå satser på et nytt liv i Italia, forteller Winther.

Elevene forteller at uken på Sicilia var fantastisk, med mye læring både faglig og sosiale. I tillegg får man sett og opplevd vakre steder og severdigheter.

Kommer til Larvik

I april/mai neste år er det SSØ-elevenes tur til å åpne sine hjem når de får et «søsken» fra Italia, Bulgaria eller Frankrike på besøk.  

- Vi gleder oss til å vise frem skolen vår og hvordan vi jobber her i Larvik med å integrere de nye som har kommet hit. Vi håper på et godt samarbeide på tvers av flere avdelinger slik at uka blir en opplevelse for de besøkende og elevene ved skolen, sier Winther.

Neste reise med Erasmus+ går til Poitiers i Frankrike i begynnelsen av februar. Vg1-elever i engelsklasser på SSØ vil da bli plukket ut etter en søknadsrunde. 

Bilder fra turen

Utveksling Utveksling Utveksling Utveksling

[Error: Mangler informasjon om presentasjon]