no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Elevene viste fram eget drømmeyrke

Helseminister Bent Høie ble utfordret til å manøvrere båren med fylkesordfører Rune Hogsnes inn og ut av ambulansen. Foto: Stine Indahl

Av:

Stine Indahl

Publisert:

05.06.2018

Oppdatert:

16.12.2022 kl.09:25

Helseminister Bent Høie fikk et innblikk i skolehverdagen til fremtidens ambulansearbeidere.

Både ambulansefagelever, lærere og lærlinger var til stede da helseministeren besøkte Thor Heyerdahl videregående skole (THVS) tirsdag ettermiddag. Bakgrunnen for besøket var Høies ønske om å få vite mer om ambulansefagtilbudet på Vg2.  

– Vi setter stor pris på interessen rundt ambulansefag på THVS, og vi er stolte av å kunne vise fram tilbudet vårt som på mange måter er unikt i Vestfold, sier avdelingsleder Hanne Cecilie Slåttsveen ved helse- og oppvekstfag.

I dag er THVS eneste videregående skole i Vestfold som tilbyr muligheten til å ta fagbrev i ambulansefaget.

– Året på ambulansefag har vært enda bedre enn jeg hadde forventet da jeg startet. Jeg hadde ikke trodd at vi skulle lære så mye i løpet av ett år. Nå føler jeg meg klar til å gå ut i lære, forteller ambulansefagelev Mathilde Berg.

Angrer ikke

Sammen med sine medelever i 2AMBA og to lærlinger ga hun de besøkende med helseminister Høie og fylkesordfører Rune Hogsnes i spissen et innblikk egen skolehverdag.

– Året på THVS har gitt oss et godt grunnlag som vi kan ta med oss videre ut i lære, forteller lærling Celine Berg (t.h. på bildet under).

Etter snart ett år i lære har hun ikke angret en eneste dag på valget om å utdanne seg til ambulansearbeider.

– Jeg valgte ambulansefag fordi jeg har stor interesse for akuttmedisin og for å hjelpe mennesker som har behov for det. Som ambulansearbeider er ingen hverdag lik og alle oppdrag er forskjellige. For meg er dette drømmeyrket!

Tett samarbeid

 Høsten 2016 startet ambulansefagtilbudet opp på THVS i tett samarbeid med Sykehuset i Vestfold.

– Vi hadde aldri vært der vi er i dag uten samarbeidet med Sykehuset i Vestfold. Deres rolle er uvurderlig både i forhold til kompetanse, utstyr, som drøftingspartner og ikke minst når det gjelder læreplasser, sier studierektor Gro Einarsen.

Også ambulansefaglærer Vigdis Haugan framhever samarbeidet med ambulansetjenesten og SiV som avgjørende for å lykkes med å gjøre overgangen fra skole til læretid så god som mulig.

– Jeg er så stolt av hva vi sammen har fått til i løpet av disse to årene, og jeg sier til Torbjørn Lia (avdelingssjef for ambulansetjenesten ved SiV) at «vi leverer de beste lærlingene dere noen gang får», sier Haugan med glimt i øyet.

Anerkjennelse

Både helseminister og fylkesordfører fikk, i tillegg til orienteringen fra elever, lærlinger og lærere, testet ut sine ambulansefagferdigheter i praksis. Høie besto testen med å manøvrere båren med pasient Hogsnes både ut og inn i ambulansen med glans. I konkurransen om å utføre den beste hjerte- og lungeredning stakk fylkesordføreren fra Vestfold fylkeskommune av med seieren med knepen margin.

– Det betyr mye for elevene at helseministeren kommer til oss for å se hva vi driver med. For oss lærere er det en anerkjennelse av arbeidet vi gjør at vi blir valgt ut for et besøk selv om vårt tilbud er blant de ferskeste. Dette ble en flott dag på jobb, avslutter Vigdis Haugan.

Les mer om ambulansefag på Thor Heyerdahl vgs.

Et innblikk i skolehverdagen til fremtidens ambulansearbeidereEt innblikk i skolehverdagen til fremtidens ambulansearbeidereEt innblikk i skolehverdagen til fremtidens ambulansearbeidereEt innblikk i skolehverdagen til fremtidens ambulansearbeidereEt innblikk i skolehverdagen til fremtidens ambulansearbeidereEt innblikk i skolehverdagen til fremtidens ambulansearbeidereEt innblikk i skolehverdagen til fremtidens ambulansearbeidere