no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Aksjon Høstles


Publisert:

13.10.2023

Oppdatert:

23.05.2024 kl.17:15

Lesing er en viktig ferdighet for å mestre livet! Fra og med uke 42 skal du som er elev på yrkesfag Vg1 lese i 20 minutter i valgfri bok hver dag.

I løpet av uke 42 inviteres alle klassene til informasjon og bokpresentasjon i læringssenteret. Her kan du velge fritt blant romaner, historier fra virkeligheten, ulike faktabøker, tegneserier eller faglitteratur. Målet er at hver og en av elevene våre finner en tekst de kan engasjere seg i. Kanskje du til slutt velger å lese også når du ikke må! Du velger selv om de vil lese på norsk eller engelsk.

Etter bokpresentasjonen skal elevene svare på en anonym undersøkelse. Dere leser 20 minutter hver dag i henhold til planen som kontaktlærerne har laget for de ulike klassene. I løpet av leseperioden på 7 uker skal alle elever lage en bokanbefaling (kan være anonym) som leveres på læringssenteret. Det trekkes en heldig vinner blant alle dere som som har bidratt.

Aksjonen varer ut uke 48 og avsluttes med at elevene besvarer en ny undersøkelse.

Finn en bok som passer for deg!

Tenk gjerne over: hvilke historier engasjerer deg? Er det kjærlighet? Action? Drama? Historier fra virkeligheten? Eller kanskje noe uvirkelig og fantastisk? Noe som får deg til å le, eller kanskje heller gråte en skvett? Eller kanskje vil du lære deg noe nytt eller lese rare fakta?

Her er noen nettsider som kanskje kan inspirere deg til å finne akkurat den boka som passer for deg.

Søk #booktok på blant annet TikTok og Instagram

Goodreads

Boksok - et utvalg av bøker som er litt lettere å lese!

BookTube

Om aksjon Høstles

Det er 12. året skolen gjennomfører leseperiode for alle Vg1 yrkesfaglige klasser.

Les mer om hvorfor skolen gjør dette og hvem gjør hva under leseperioden her.