no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Høyt nivå på Gründeridol

Fem ungdommer i ungdomsbedriften LiftBottle, mottok pris.
LiftBottle UB vant en velfortjent 2. plass. Foto: Gro Amundsen

Publisert:

15.11.2022

Oppdatert:

23.05.2024 kl.17:15

Tirsdag 8. november ble Gründeridol arrangert på Sandefjord vgs. Det ble en stemningsfull dag fylt av kreativitet og energi. Elevene fikk vist frem sine gode ideer for publikum og juryen.

Fokus på de gode ideene

Under Gründeridol ble det satt søkelys på de gode ideene i en oppstartsfase og prosessen videre fra idé til ferdig vare eller tjeneste. Arbeids- og næringslivet premierte, og fikk egne møter med elever fra flere videregående skoler i Vestfold.

Elevene pitchet for en fullsatt sal med både arbeids- og næringslivet, lærere og andre ungdomsbedrifter tilstede. Ungdomsbedriftene fikk deretter to minutter til å presentere sin bedriftidé på en scene foran jury, mentorer og flere andre ungdomsbedrifter i publikum.

grunderidol22d.jpg
Elevene pitchet for en fullsatt sal med både arbeids- og næringslivet, lærere og andre ungdomsbedrifter tilstede. Foto: Gro Amundsen
grunderidol22f.jpg
Juryen hadde en stor jobb med å vurdere bedriftene. Foto: Gro Amundsen

Høyt nivå

De tre beste forretningsideene ble premiert med pengepremier som bedriftene kan benytte til å løfte bedriften og idéene sine ytterligere til Fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter den 30. mars på Hjertnes kulturhus, i Sandefjord. Etter alle bedriftene hadde pitchet, gikk turen videre til mentormøter for elevene.

grunderidol22e.jpg
Alle ungdomsbedriftene fikk eget møte med en mentor som kunne gi råd og veiledning. Foto: Gro Amundsen

Juryene satte seg ned for å ta den vanskelige avgjørelsen. Hvem har gjort det lille ekstra? Etter gode diskusjoner klarte de til slutt å komme til enighet om hvem som gikk av med seieren. Juryen bemerka også at nivået var meget høyt og flere av bedriftene var med til topps.

1. plass gikk til Vedløft UB, Melsom vgs

2. plass gikk til LiftBottle UB, Sandefjord vgs

3. plass gikk til Mocktail Bomb UB, Sandefjord vgs

grunderidol22b.JPG
3. plass gikk til Mocktail Bomb UB. Foto: Gro Amundsen
grunderidol22c.jpg
1. plass gikk til Vedløft UB. Foto: Gro Amundsen
grunderidol22g.jpg
En vg1 klasse fra Salg. Service og reiseliv jobbet som verter, og sørget for at hele dagen gikk etter planen. De rigget stoler, ryddet, serverte smoothie, lunsj og solgte kaker. Et supert vertskap! Foto: Gro Amundsen