no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Husk gyldig bussbillett!

Husk gyldig billett før påstigning på bussen fremover - det blir nå strengere kontroller. Elever som har rett til skoleskyss må alltid ha med seg skolekortet.

Publisert:

18.05.2021

Oppdatert:

23.05.2024 kl.17:15

Det vil bli strengere kontroll på bussene nå. Husk skolekort hvis du har rett på skoleskyss eller gyldig billett før påstingning. Gebyr kr. 900,- hvis du ikke har billett/busskort.

Hver dag velger fire av ti passasjerer å reise med lokalbussene uten billett i Vestfold og Telemark. Kollektivtrafikken vil derfor stramme ytterligere inn og gjennomføre flere kontroller i nær fremtid. Reisende som i forbindelse med kontroll ikke har gyldig billett ved påstigning, vil nå få gebyr. Det er derfor viktig å sørge for at alle elever som har rett på skoleskyss har med seg sitt skolekort på alle reiser til og fra skolen. For elever som ikke har rett på skoleskyss, men som tar bussen, må alltid sørge for å ha gyldig billett før påstigning.

Gebyrsatser

De som er 15-17 år må betale kr. 900,-, uansett oppgjørsform. Voksne som er 18 år og eldre må betale 900 kroner dersom de gjør opp på stedet. Hvis de utsetter betalingen, vil snikingen koste kr. 1.100,-.

Barn under 15 år som ikke har gyldig billett kommer ikke til å få gebyr, men vekterne vil registrere personalia. Barnets foresatte kommer deretter til å få et brev fra oss med informasjon om hendelsen.

For å ikke få gebyr må foresatte og elever sørge for at den reisende alltid har gyldig billett/skolekortet med seg før påstigning. Ha alltid billetten klar og sørg for å ha nok strøm på mobilen gjennom hele reisen om du har billetten på den.