no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Elever får nasjonalt grunnkurs for vektere

To menn håndhilser.
Avdelingsleder Stig Sægrov ønsker Frode Østlund fra AVARN velkommen Foto: Borghild Them

Publisert:

28.02.2024

Oppdatert:

23.05.2024 kl.17:15

Elevene på linja vg2 service, sikkerhet og administrasjon får nå mulighet til å gjennomføre nasjonalt grunnkurs for vektere på skolen. Vi har fått til et samarbeid med AVARN Security om gjennomføring av et 5 ukers vekterkurs.

Sandefjord vgs og Skien vgs samarbeider

Elever fra Skien vgs og Sandefjord vgs vil delta på praksisøvelser som gjennomføres på Røde kors senteret Eidene på Tjøme. Her vil elevene øve på en rekke praktiske ferdigheter som vektere skal kunne som for eksempel brannøvelse, førstehjelp med mere. Elevene skal bo på Eidene en hel uke, og vil oppleve å være på en slags leirskole, hvor de får rikelig anledning til å få nye venner.

Et innholdsrikt kurs

For å gjennomføre kreves det:

  • 47 timer egenstudium og hjemmearbeid
  • 65 timer teoriundervisning
  • 45 timer praksis
  • 4 timer teoretisk eksamen
  • 2 timer muntlig eksamen

Elevene har forberedt seg før teoristart med egenstudium. Mandag 26. februar var det oppstart hvor avdelingsleder på salg, service og reiseliv, Stig Sægrov, ønsket velkommen til foreleser fra AVARN, Frode Østlund. Vi er utrolig takknemlig for at AVARN stiller med foredragsholder i 3 uker for våre elever.

En flott mulighet ut i yrkeslivet

Etter gjennomført nasjonalt grunnkurs for vektere, kan elevene jobbe som vektere (etter fylte 18 år). I tillegg kan de søke om lærling. AVARN trenger mange lærlinger både i Vestfold og Telemark og andre steder i landet.

vektere2.jpg
Det er 25 elever fra Skien vgs og Sandefjord vgs som  får denne unike muligheten
vektere3.jpg
Kilde www.rodekors.no Eidene