no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Praksisperiode på Malta - en erfaring for livet


Publisert:

31.03.2023

Oppdatert:

23.05.2024 kl.17:15

I mars hadde 10 elever fra Helse og oppvekstfag arbeidspraksis på Malta. Turen var et resultat av skolens Erasmus+ samarbeid. Her forteller Adam og Anna Elise om sine opplevelser fra turen.

Kulturopplevelse

I perioden 4. Mars til 18. Mars, var vi to av de ti heldige som fikk sjansen til å reise til Malta på arbeidspraksis med skolen. Vi begge to følte oss motiverte, men vi var også nervøse for hva vi hadde i vente. Vi så frem til å oppleve en ny kultur, et nytt miljø og nye mennesker.

Å komme frem til Malta var en opplevelse i seg selv. Paragon, selskapet vi reiste med, sørget for at vi virkelig fikk sett hva Malta hadde å by på. Vi fikk være med på båtturer gjennom Maltas fineste grotter, vi fikk se historiske byer og bygninger, i tillegg til at vi fikk delta på keramikk kurs. Alt dette var med på å forme kulturopplevelsen vår.

I praksis på sykehjem og barnehage

Det å være i praksis var en utrolig spennende, læringsrik og ny opplevelse for oss begge. Adam jobbet på et kommunalt sykehjem, og Anna Elise jobbet i en privat barnehage, men vi begge opplevde svære kulturforskjeller. Ettersom vi begge var vant til Norsk kultur i praksis, så var det selvsagt en utfordring å tilvende seg, men mest av alt var det lærerikt. Vi fikk begge sammenligne arbeidsmetoder og teori i Malta i forhold til Norge.

Lærdommen vi fikk om kultur er definitivt noe vi aldri ville ha oppnådd på samme måte uten Malta-turen. Vi opplevde begge to å få nære relasjoner til brukerne, noe som preget både oss og dem utrolig sterkt. Det er tydelig for oss begge at praksisperioden i Malta gjorde et svært inntrykk på oss, og kommer til å være en erfaring som kommer godt med videre i livet. 

En erfaring for livet

Om det er noe som er klart, så er det at ingen av oss som ville vært foruten Malta-turen. I tillegg til å få et møte med kulturen i Malta, så fikk vi også bli kjent med andre praksiselever som bodde i leilighetskomplekset. De kom fra forskjellige land som Spania og Tyskland, og å høre om deres erfaringer bidro også til å forme turen vår. Vi kan nok snakke for alle sammen, når vi sier at vi alle er veldig takknemlige for at vi fikk muligheten til å reise. 

Bildegalleri

Foto: Avd. Helse og oppvekstfagFoto: Avd. Helse og oppvekstfagFoto: Avd. Helse og oppvekstfagFoto: Avd. Helse og oppvekstfagFoto: Avd. Helse og oppvekstfag