no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Realfagselev med strålende resultater

Alexander Kval mottok Lunds legat i matematikk for sine gode resultater. Her sammen med fra venstre faglærer i kjemi Anne Pharo Hetlesæther, faglærer i matematikk Ronny Elvenes, Alexander Kval og faglærer i fysikk Eirik Madsen Foto: Randi Djupvik

Publisert:

21.12.2018

Oppdatert:

23.05.2024 kl.17:15

Alexander Kval har i høst oppnådd svært gode resultater i fysikkolympiaden, kjemiolympiaden og Abelkonkurransen i matematikk. Under elevenes juleavslutning fikk han tildelt Lunds legat i matematikk.

Alexander Kval, som er elev i realfagsklassen 3STR, har i høst deltatt i innledende runde i fysikkolympiaden, kjemiolympiaden og Abelkonkurransen i matematikk. Han har fått svært gode resultater og har kvalifisert seg videre til 2. runde i alle konkurransene! Resultatet i kjemiolympiaden er en 7. plass blant 1238 deltakere på landsbasis. Alexander er kåret til vinner i Vestfold fylke, og er invitert av Norsk Kjemisk Selskap til Berzeliusdagarna i Sverige. Dette er dager med spennende arrangementer og foredrag innen kjemi.

Alexander Kval ble også tildelt Lunds legat i matematikk under elevenes juleavslutning. Legatet tildeles interessert og begavet ungdom ved Sandefjord videregående skole. Det gis til 3 elever som legger for dagen talent og interesse for hvert av fagene klassisk musikk, matematikk og nyere historie. Alexander tildeles legatet for sine fremragende resultater i matematikk og fordi han er en god støttespiller for medelever.