no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Supermotivert storbylærling

Silje Larsen foran restaurant Feinschmecker i Oslo
Silje Larsen foran restaurant Feinschmecker i Oslo Foto: Kristoffer Sandven

Av:

Loni Bjerkholt-Pedersen

Publisert:

01.12.2022

Oppdatert:

23.05.2024 kl.17:15

Silje Larsen (20) fra Nøtterøy var aldri i tvil om hva hun skulle bli. Hun var heller aldri i tvil om hvor hun ville gå på skole. Det måtte bli på Sandefjord videregående skole.

- Jeg visste at jeg ville gå på Sandefjord videregående skole, forteller kokkelærlingen. Jeg hadde hørt bare bra ting om skolen før jeg søkte. Da jeg startet, opplevde jeg en skolehverdag med dyktige lærere og assistenter. De klarte å gi meg god individuell oppfølging, selv om Sandefjord videregående skole er Norges største videregående skole. Jeg valgte å reise tur-retur Nøtterøy-Sandefjord hver dag for å bli kokk i Sandefjord, sier Silje. Det var absolutt verdt det!

Fra hvalfangerbyen til Tigerstaden.

Silje flyttet til Oslo i 2020, etter å ha fått lærlingplass på den veletablerte restauranten Feinschmecker på Frogner. - Jeg stortrives som lærling her, de tar veldig godt vare på meg, og jeg lærer masse, forteller hun.

Siljes drøm er å bli kjøkkensjef, men foreløpig tar hun én dag av gangen.

- Mitt råd til andre ungdommer er å ta ting som de kommer. Velg et yrke du synes er interessant og morsomt. Du trenger ikke kunne alt med en gang!