no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Trygg og god russefeiring

Et hjerte i gresset.

Publisert:

23.04.2024

Oppdatert:

24.04.2024 kl.12:45

Skolen og russestyret ønsker russen en fin russetid og en god innspurt på 13. års skolegang.

Russestyret jobber for å legge til rette for en fin russefeiring for alle avgangselever på SVGS. De arrangerer ulike typer arrangementer som for eksempel avgangsball, russedressverksted og russedåp. Russestyret og russepresident Kinga Dorota Dinter oppfordrer alle til å ta godt vare på hverandre: "Vi er opptatt av at alle skal føle seg inkludert. Årets russeknuter legger til rette for å kunne finne på morsomme ting sammen som ikke bare handler om festing, da russetiden handler om mye mer enn bare det. Det er viktig at vi tar vare på alle rundt oss, og ikke minst ta vare på oss selv i en tid som kan være krevende for mange. Vi håper at mange vil bli med på arrangementer og knuter, og husk at du ikke trenger å ha dyre klær eller dress for å være russ på SVGS: kom som du er, det er mer enn godt nok!" 

Skolen har hatt tett og god dialog med russen gjennom hele året. Vi ønsker russen en fin og trygg russefeiring uten skader eller ulykker og som ikke kommer i veien for skolearbeidet eller går ut over andre elever, ansatte, skolens bygning eller eiendom. En feiring russen kan huske med glede.

  • Norsk lov, fylkeskommunens og skolens ordensreglement gjelder selvsagt også for russen.
    - Det er ingen særregler for russen
    - Ikke ødelegg 13 års skolegang med nedsatt karakter i orden og atferd pga. dumme feilskjær i april – mai!
  • Russen har en «stammekultur». Hold fred med hverandre og ikke legg dere ut med andre stammer (andre russ). 
  • Pass på dere selv og på hverandre! SVGS-russ tar vare på hverandre.
  • Husk at det er mange muligheter for å bli lurt og utnyttet, blant annet av sterke kommersielle interesser som ønsker å tjene mest mulig penger på russen.
  • Husk at avslutning på videregående skole for de fleste er den viktigste skoleavslutning i livet! Vitnemålet herfra kan legge viktige føringer for resten av livet. 

Vestfoldruss

Viktig informasjon til russen i Vestfold

blåqrruss.jpegrødqrruss.jpegvestfoldruss.jpeg