– Vi gleder oss veldig til å møte de andre konkurrentene og se hvilke strategier de har lagt. Det blir kjempegøy å konkurrere mot elever fra resten av landet, og vi håper selvfølgelig på å få med oss pokalen hjem.
Det sier Julie Røed Pedersen og Camilla Riseth-Guillon i 2SSA. Kvalifiseringen er vel gjennomført og finaleplassen i Hubro Championship er sikret med god margin.
– Vi tok noen kloke valg underveis i simuleringen. I stedet for å senke lønnskostnadene, satset vi på forskning for å gjøre produktet vårt bedre for å kunne sette en høyere pris. Det ga oss mindre penger i starten, men vi tjente mest til slutt, forteller Vg2-elevene.
Pris og etterspørsel
Med norgesmesterskap i bedriftssimulering for videregående skoler gjentar Hubro Education suksessen fra forrige skoleår. 10. og 11. april inviteres vinnerlagene fra de ti skolene med høyest poengsum fra kvalifiseringen til finalen i Oslo.
– Jeg er kjempestolt over hvor kjapt elevene forsto systemet og måten de tok seg til finalen på, sier lærer Cecilie Lund, og legger til:
– Spillet er virkelighetsnært og handler blant annet om å forstå sammenhengen mellom etterspørsel og pris. Elevene må sette opp budsjett og forstå hvordan og hvorfor, legger hun til.
Interaktivt spill
Hubro Business Simulator er et interaktivt spill som Vestfold fylkeskommune (VFK) har kjøpt inn og som er tatt i bruk ved flere videregående skoler i Vestfold. Spillet kan brukes i flere fag og har som formål å engasjere og motivere elever og lærere innen økonomi- og entreprenørskapsfagene.
– I spillet handler det om å bygge opp størst egenkapital over fem år. Vi forsto egentlig ingenting første gangen vi spilte, men etter hvert skjønte vi hva som kom til å lønne seg, forteller finalistene i Skyhigh, som har planen klar fra, til over påske.
– Vi må øve på å spille mot ulike strategier. Strategien vår funket sist, men hvert spill krever en ny strategi, og det er den vi må finne. En vet aldri hva konkurrentene gjør, og hva som skjer i markedet.
Samarbeid
Jentene er avhengige av å fortsette det gode samarbeidet fra kvalifiseringen.
– Under selve konkurransen blir det begrenset med tid til å diskutere i gruppa. Derfor er det viktig å ha tenkt ut så mye som mulig på forhånd, samtidig som vi må ha god kommunikasjon underveis. Sist var vi stort sett enige og følte at vi samarbeidet bra. Det må vi fortsette med, avslutter Julie Røed Pedersen og Camilla Riseth-Guillon