no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Nyskaping for å få hver eneste elev gjennom

Rektor sitter i traktor inne på et av skolens verksted.
Rektor Lin Marie Holvik på stødig kurs fremover: − Nå ser vi inn i glasskula, hva trengs nå for å få hver eneste elev gjennom. Vi har nemlig ingen å miste. Foto: Ellen Marie Skjefstad

Av:

Ellen Marie Skjefstad

Publisert:

25.01.2024

Oppdatert:

30.01.2024 kl.10:28

− Elevenes beste har vært det viktigste for det vi har fått til de siste årene. Vi tar en kikk i bakspeilet – og gleder oss til alt som venter.

Vår utviklingsplan for årene 2020-2023 skal revideres. Da passer det bra med en fot i bakken for å se på det vi har lagt bak oss. 

− Når vi ser tilbake på hva vi har fått til, anslår jeg at vi har gjennomført cirka 80 prosent av målene vi satt oss – i tillegg til mange «spinn offs» og videreutvikling, sier rektor Lin Marie Holvik.

Skolens utviklingsplanen på nettsiden

Dette har vi fått til

Rektor trekker frem noe av det som kan settes på gjennomført-lista: 

  • Lærerne meldte at de ønsket en CO2-lab på idrett, det har vi nå.
  • Vi skulle søke forskningsprosjekt sammen med USN, nå er vi universitetsskole (les sak).
  • Med HeyTek har vi fått fremtidens klasserom (les sak).
  • Vi skulle delta i solcelleprosjekt, nå er taket på Arena dekket av solceller.
  • Vi satt oss mål om å prioritere innkjøp av grønn teknologi, nå er vi miljøfyrtårn.
  • Med Heyerdahl Ressurs har vi en suksesshistorie med vårt flotte team som hjelper hundrevis av elever hvert år (les sak).
  • Vi har fått et talentsenter for realfag på skolen her (les sak).
  • Holvik peker også på at det foregår et utall med små og større utviklingsarbeid rundt på skolen.

− Det å bestemme seg for en visjon om å være grensesprengende skal faktisk bety noe for den enkelte elev og tilsatt, sier hun, og fortsetter å fylle ut lista over hva som har kommet på plass:

  • Vi har i disse årene også etablert pilotprosjekt på helsefag som nå blir søkbart for hele fylket (les sak), vi har fått et nytt fagområde på helsefag med studieforberedende tilbud og et nytt kommer på elektro til høsten (les sak). 
  • Vi har etablert Heyerdahl miljøteam og holder på med å etablere Heyerdahl arbeidssenter hvor vi samlokaliserer våre eksterne ressurser som ikke var her før utviklingsplanen: Oppfølgingstjenesten, NAV, yrkesveileder, Våre unge, karriereveileder, osv. 

Vi har ingen å miste

− Alt gjør vi for å gjøre livet enklere både for elev og lærer. Og fra høsten også for våre voksne. For vi har også pilotert flere tilbud til voksne det siste året. Så her er det bare å se inn i glasskula, hva trengs nå for å få hver eneste elev gjennom. Vi har nemlig ingen å miste. Og jeg kan si så mye som at vi har mye spennende på gang allerede, sier rektor. 

Hun poengterer at vi også fremover skal kombinere tradisjon og fornying til det beste for elevene. 

− Vi må stille oss spørsmålet: Hva er det viktig at vi som skole setter søkelyset på nå?

Nettopp det skal elever, ansatte, tillitsvalgte, foresatte og andre eksterne få si sin mening om i tiden frem mot sommeren. Den oppdaterte utviklingsplanen – med nye mål og tiltak – skal være klar fra august 2024.