Et pilotprosjekt for elever som vil bli helsefagarbeidere har pågått de siste par årene ved Thor Heyerdahl videregående skole. Det er et utdanningsløp på fire år, der praksis på arbeidssted og teori og oppfølging på skolen kombineres for at elevene skal få fagbrev som helsefagarbeidere.
Det som også gjør utdanningen unik, er at den er tilpasset den enkelte elev.
Praksis fra dag én
Piloten har vært vellykket, der elevene som er tatt inn er på god vei til å fullføre og bestå. Derfor er «Helse- og oppvekstfag, vekslingsmodellen» nå søkbar for hele fylket på vigo.no for alle som har fullført ungdomsskole.
Les om Fatou som tar den praktiske veien til målet.
Utdanningsløpet tilbyr en unik blanding av praktisk, fleksibel og individuelt tilpasset opplæring. Elevene får et skreddersydd opplegg alle årene, der skolen tilpasser skole- og praksishverdagen etter hvor den enkelte elev er med tanke på kompetanse og ferdigheter.
− Vi ser at motivasjonen til elevene øker når de omtrent fra dag én får komme ut i virksomheter for å jobbe. Allerede det første året er elevene to dager på skolen, og tre dager ute i praksis. Begge deler med tett oppfølging av lærer og veileder på praksisstedet, sier Arne Dag Torssøn Ous, avdelingsleder på helse- og oppvekstfag.
Tett samarbeid med kommunen
Ved Thor Heyerdahl vgs. samarbeider vi nært med Larvik kommune for å tilby praksisplasser på steder som sykehjem, hjemmesykepleien og tilrettelagte boliger for personer med funksjonsnedsettelser.
Les mer om utdanningstilbudet:
Helsefagarbeider – fireårig praksisbasert opplæring