no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Praksis i Indiahavet

Viktoria Austli opplever hvor mye språket har å si når hun jobber i resepsjon på La Réunion.

Publisert:

06.02.2020

Oppdatert:

11.12.2020 kl.10:27

Elektro- og reiselivselever er utplassert i bedrifter på den franske øya La Réunion.

− Det er litt slitsomt å stå stille i varmen en hel dag, men det er veldig lærerikt og utfordrende, sier Viktoria Austli. Hun er reiselivselev på service og samferdsel ved Thor Heyerdahl vgs., og er nå utplassert i en hotellresepsjon. Ute er det mellom 30 og 32 grader.  

Mandag 27. januar reiste ti elever fra service og samferdsel (reiseliv og turisme) og to elever fra elektrofag (el-energi) til den franske øya La Réunion for utplassering i bedrifter. Med seg har de en lærer og en kontoransatt.

Sammensveiset gjeng

Aleksander Jørgensen på reiseliv forteller at de allerede har blitt en sammensveiset gjeng på vertsskolenLycée Paul Langevinn.

−  Jeg har holdt tre fremføringer om Norge, det var gøy! Elevene her er hyggelige og vi har blitt en gjeng på skolen som har blitt godt kjent med hverandre, forteller Aleksander fra øya midt i det indiske hav, øst for Madagaskar og vest for Mauritius.

Ole Jacob Ovenstad.

Delegasjonen fra THVS besøker og jobber på øya som en del av Erasmus+-prosjektet  “Courageous explorers in the footsteps of Thor Heyerdahl”.

Første uke besøkte de ulike steder, og fikk muligheten til å bli kjent med kulturen og hvordan folk bor på øya.

− La Réunion er ikke en vanlig reiselivsdestinasjon, men denne vulkanske øya byr på spektakulære steder. Gruppa har besøkt fjellplatået Grand Coude 1200 moh, utsiktsplass Le Maïdo 2205 moh, samt byene St Paul, I’Ermitage les-Bains, St. Leu, forteller Bente Hoel ved THVS.

Opplæring i bedrifter  

Uke to er det opplæring i bedrifter for de fore elevene.

Hans Christian Solberg og Ole Jacob Ovenstad er utplassert i et elektrikerfirma. Christian forteller at han opplever at det er språklige utfordringer når han skal utføre jobben. Men så langt har turen bydd på spennende opplevelser og mange hyggelige folk.

Aleksander Jørgensen utenfor samarbeidsskolen.

− Dette er moro, inspirerende og lærerikt, legger Ole Jacob til.

Bente Hoel jobbskygger, og har vært på flere skoler og hilst på mange mennesker som arbeider med Erasmus+.

− Det er et sort apparat og mange er involverte når det kommer til Erasmus+-prosjekter. Det er mye lærdom i hvordan de driver det internasjonale arbeidet og utveksling av elever og lærere her, sier Bente.