no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Våre unge dagen 25.01.23

Prosjektleder starter fagdagen fra scenen

Publisert:

31.01.2023

Oppdatert:

27.04.2023 kl.11:10

Onsdag 25. Januar var over 160 stykker samlet på sliperiet i Larvik for en fagdag med tema våre unge.

Representanter fra Thor Heyerdahl, Larvik kommune, NAV, Vestfold og Telemark fylkeskommune, Landsorganisasjonen i Norge, næringslivet, politisk ledelse og utvalg, opplæringskontoret, kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjon, politiet, Ifokus/Ivekst, Universitetet i Sørøst Norge og Søndre Vestfold fengsel var til stede denne dagen.

Dagen var fullspekket av våre unge satsningene som er praktisk opplæringsløp, helsefagpiloten og lærlingeprogrammet. Panelsamtaler med ungdom og fagfolk. Der det ble snakket om unges egne erfaringer med yrkesvalg og psykt mye stress med psykisk helse. Før det var duket for gruppeoppgaver og diskusjon med temaene kulturreisen, praktisk opplæringsløp i praksis, ungdom på jobben, fullføringsreformen, multietnisk mangfold og ung integrering og til slutt rusformen i praksis.

Helsefagpiloten

Innimellom alt det faglige denne dagen bidro elevene på musikk og dans med 4 nydelige sanger, noen elever på medier og kommunikasjon hadde lagd noen flotte filmer og to elever var konferansierer gjennom dagen og gjorde en fantastisk jobb.

Musikk og dans fremfører et musikalsk nummer

Mållsettingen for denne dagen var å dele kunnskap, erfaringer og idemyldring. Noe det virket som de aller fleste satt igjen med etterpå. Dett var det først bransjetreffet siden våre unge ble startet i 2021.

Som det ble sagt «vi trenger hverandre, ingen av oss klarer dette alene. Når så mange vil så mye og samtidig lykkes, da klarer vi det», og det tror vi var en følelse veldig mange satt igjen med etter denne fagdagen på sliperiet. 

 

Film av dagen kan du ser her: Facebook 

Du kan lese mer om Våre unge på hjemmesiden til Larvik kommune her: Våre unge - Larvik kommune