no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Musikal uten sidestykke

Musikal uten sidestykke
Foto: Ellen Marie Skjefstad

Publisert:

13.02.2019

Oppdatert:

15.12.2022 kl.15:28

Generalprøven satt som et skudd, i dag er ungdommen klare for å vise deg hva musikal med trøkk betyr!

Er du i tvil om du skal se «American Idiot»? Ikke vær det, du må bare!

- Jeg er så stolt av ungdommene! De har lagt ned utrolig mye jobb for å få det så bra som du ser på scenen nå. Dette er det vanskeligste vi har gjort, og guri så bra det er blitt, skryter lærer Maria Ottesten på regi.

Ungdommene fikk terningkast 6 av Østlands-Posten!

Vegard Amundsen (t.v) og Jonathan Grønnerød.

Tidenes tøffeste

Det var en periode de tenkte at de hadde tatt seg vann over hodet med musikalen «American Idiot», basert på musikken til bandet Green Day.

I august startet musikk- og dans øvelsene etter runder med auditions. Siden den gang har det gått slag i slag ned intense øvelser mot premieren. I dag, nesten et halvt år etter, kan publikum glede seg til 90 minutter der 78 elever gjør det de kan best. Om du klarer å sitte bakoverlent i stolsetet gjenstår å se, for her er det fart og trøkk fra første strofe og dansetrinn.   

 Prestasjonene kommer som perler på snor i American Idiot.

Det er ikke rart at Østlands-Posten kaller det «tidenes tøffeste forestilling» og legger til at «den store scenen i Bølgen er fylt av action, dyktige musikere, gode dansere og sangere som blåser deg ut av stolen».

Stødig levering

På storscenen treffer vi Johnny, Will og Tunny i en forstad i USA. Hos oss kjenner du de som Vegard Amundsen, Almar Hansen og Jonathan Grønnerød.

Se bildeserie i Østlands-Posten. 

De er lei forstadslivet og søker lykke og nye opplevelser i storbyen. Mens Will må bli igjen for å ta hånd om sin gravide kjæreste, flytter Johnny og Tunny for å komme bort fra å gjøre-ingenting og gå-ingensteder. Jakten på kjærligheten og det gode liv blir preget av dop og streben etter å finne sin plass. Etter noen mislykkede forsøk er lengselen etter hjemstedet så sterk at det fører de tre kameratene sammen igjen – og håpet skinner gjennom. 

Les også: Klare for ny musikal

Bak scenen etter generalprøven er stemningen ytterst god.

- Dette var gøy! Det gikk kjempefint og vi har troa på at premieren skal bli like bra, stemmer Helene, Sindre, Almar og flere i.

Billetter igjen

Onsdag kl. 19 er det premiere og torsdag er det forestilling kl. 17.30 og kl. 20. Har du ikke skaffet deg billett så gjør det nå! Det vil du ikke angre på, dette kommer til å bli en snakkis.

Maria har satt seg ned tre minutter for litt pause etter generalprøven er gjennomkjørt.

- Jeg blir så rørt. Hvert enkelt individ som har jobbet med dette har vokst noe veldig og nå leverer de så til de grader på scenen, sier regissøren.

American Idiot satt opp ved Thor Heyerdahl Vgs.American Idiot satt opp ved Thor Heyerdahl Vgs.American Idiot satt opp ved Thor Heyerdahl Vgs.American Idiot satt opp ved Thor Heyerdahl Vgs.American Idiot satt opp ved Thor Heyerdahl Vgs.American Idiot satt opp ved Thor Heyerdahl Vgs.American Idiot satt opp ved Thor Heyerdahl Vgs.American Idiot satt opp ved Thor Heyerdahl Vgs.American Idiot satt opp ved Thor Heyerdahl Vgs.American Idiot satt opp ved Thor Heyerdahl Vgs.American Idiot satt opp ved Thor Heyerdahl Vgs.American Idiot satt opp ved Thor Heyerdahl Vgs.American Idiot satt opp ved Thor Heyerdahl Vgs.American Idiot satt opp ved Thor Heyerdahl Vgs.