I uke 45 og 46 foregår det mange ulike arrangementer på skolen, alle med fokus på livsmestring. Tilbudet i Livsmestringsukene er basert på ønsker fra skolemiljøutvalget og elevrådet i samarbeid med skoleledelsen.
Ta godt vare på hverandre, både i møte med andre og digitalt!
Foredrag for foresatte i Idrettshallen onsdag 6. november kl. 18
Invitasjon til rusforebyggende foredrag
Meld deg på arrangementet her
Ressurspersoner fra skolens elevtjeneste, kommunen og organisasjoner er til stede i idrettshallen for å svare på spørsmål. I tillegg kommer det to eksterne foredragsholdere. Elevene på Svgs har tilsvarende rusforebyggende foredrag i skoletiden.
Charlotte Kristiansen og historien om Henrik.
Peder B. Solvang fra Rusinfo.
Ungdom vil snakke om rus! Hva spør ungdom om og hva svarer RUSinfo? Peder har god kunnskap om rusmidler og virkningen av disse. Hvilke rusmidler bør vi vite noe om, virkninger, bivirkninger, tegn og symptomer. Dagens unge melder at de står i en spagat mellom informasjonen de får fra internett eller venner og den informasjonen de får fra skole eller foreldre. Vi håper dette foredraget kan gjøre dere bedre rustet til å svare på de unges spørsmål.
Rusinfo.no har også egen nettside
Ulike arrangementer for elevene i livsmestringsukene
- Rusforebyggende foredrag for Vg3 onsdag 6. november:
Charlotte Kristiansen og historien om Henrik.
Peder B. Solvang fra Rusinfo. - Rusforebyggende foredrag for Vg1 +Vg2 torsdag 7. november.
Gyril Lunde Tusvik og historien om Jens.
Gyril forteller historien om Jens, slik den også fortelles i NRK-serien "RUS" episode 2. Det er en historie om en gutt som går fra å være en aktiv og glad gutt til en gutt som ikke klarer å håndtere eget rusbruk. Jens døde i en rusulykke før han rakk å få hjelp. Gyril jobber i Rocket-Man for å gi ungdom et alternativ til rus.
Jens døydde av ufrivillig overdose – politiet fryktar at fentanyl kan ta fleire liv. - Nettvett-kurs for Vg1 med Tonje Nordli.
Denne økten omhandler hvilke holdninger du har, og valg du tar, på SoMe. Hvordan reflektere og forstå konsekvenser av «uskyldige» situasjoner. - Grunnkurs i psykisk helse: Venn1 med Mental Helse.
Bygger på verdier som anerkjennelse, empati, forståelse, samhørighet, og likeverd. Kurset blir presentert av unge instruktører som formidler egne erfaringer med psykisk helse og trygt engasjerer elevene i diskusjon rundt temaet. - Teaterforestilling med elever på Teaterproduksjon.
"Ei jente som deg" (A Girl Like Her). Forestillinger i Borgsalen i uke 46. - Tankevirus ved Synnøve Vinje (NAV-dama) og Henriette Wolden i Ungdomsavdelingen NAV.
Med tankevirusprogrammet lærer man hvordan man kan bli bevist tanker rundt slike utfordringer i hverdagen og hvordan man kan utfordre de med tanker som er mindre vonde, vanskelige og destruktive. - Qigong og Peacepower Qigong.
Qigong betyr mer energi/livskraft. Peacepower Qigong er en moderne mind/body metode for ungdom. Gjennomføres i klasserommet av Gry Tunby, aktivør på Forsmann. - Opplegg på ulike tema ute i klasserommene.