no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

Norges beste elev i matematikk

Andreas Notøy med premie og diplom.
Andreas Notøy i 3 STB vant den norske finalen i Abelkonkurransen i matematikk. Foto: Matematikksenteret NTNU

Publisert:

14.03.2022

Oppdatert:

23.05.2024 kl.17:15

Gratulere til Andreas Notøy (3STB) som vinner av Abelkonkurransen 2022! Med 39 av 40 mulige poeng kan Andreas krone seg med tittelen Norges beste elev i matematikk.

Hard konkurranse

Andreas Notøy gikk til topps i Abelkonkurransen, etterfulgt av Noah Hessen Bjerke med 38 poeng (Nydalen skole) og Maxim Scherbakov med 37 poeng (Blindern videregående skole). De tre skal representere Norge i OL i matematikk, som i år arrangeres i Oslo.

Konkurransen ble avholdt ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet NTNU i Trondheim. Andreas måtte gjennom en kvalifisering med 2 innledende runder før finalen. Forberedelsene til konkurransen har vært målrettede og gode. Sandefjord vgs har hatt en egen satsning for Abelkonkurransen hvor Andreas har bidratt aktivt.

Førstepremien i Abelkonkurransen er på 15.000 kroner, andrepremien er på 10.000 kroner og tredjepremien 7.500,- I tillegg er altså de tre beste i Abelkonkurransen pre-kvalifiserte til å representere Norge i OL i matematikk (IMO). Hvem som får de tre siste plassene i OL-troppen avgjøres etter den Nordiske matematikkonkurransen, som arrangeres 4. april 2022. 

Se oppgaver og løsninger fra Abelkonkurransefinalen 

Premiene ble delt ut av statssekretær Kristina Torbergsen under finalearrangementet på Dokkhuset i Trondheim, 8. mars. Foto: Matematikksenteret NTNU
Premiene ble delt ut av statssekretær Kristina Torbergsen under finalearrangementet på Dokkhuset i Trondheim, 8. mars. Foto: Matematikksenteret NTNU