no,ar,de,en,pl,so,is,fi,mk

− Må lese mer om partiene

God trøkk under skoledebatt. Flere har ennå ikke bestemt hva de skal stemme i skolevalget.
De må lese litt mer om partiene før de tar det endelige valget, men skoledebatten ga godt innblikk i hva ungdomspartiene mener om tema som klima og miljø, og skole og utdanningspolitikk. Fra venstre: Espen Elias Tangeraas, Sander Normann og Mattis Alexandersen, alle i 2IDB

− Jeg har lært veldig mye om hva de ulike partiene står for i dag. Vi kom litt tettere på sakene enn når vi ser på debattene på TV, sier Vilma Torsdatter i 2STC.

Det er tirsdag 31. august og Vilma har sammen med resten av Vg2 og VG3 vært på skoledebatt der Rød Ungdom, Sosialistisk Ungdom, AUF, Senterungdommen, Grønn Ungdom, KrFU, Unge Venstre, Unge Høyre og FPU engasjert har fått frem sine viktigste saker.

Engasjementer var bra, med mange innsendte spørsmål til ungdomspolitikerne underveis. 

Fikk bekreftelse

Nå er Vilma på valgtorg der ungdomspartiene i Jotron Arena frister med sukkertøy, sjokolade, flyers og en politisk prat.

20210831_093809.jpg
Ungdomspolitiskerne bød på ordspill, sang og stikk til motstanderne under debatten.

Mange av elevene som har kommet rett fra debatt til valgtorg forteller at de ennå ikke helt har bestemt hva de skal stemme i skolevalget onsdag 1. september.

− Jeg har ikke landet helt på hvilket parti jeg skal stemme på ennå, så jeg må nok gjøre litt mer research, sier Espen Elias Tangeraas i 2IDB.

Han sier det var en spennende debatt som bekreftet mye av det han tenkte partiene står for.

Stemmer for miljø

Malin Heian i 2IDA er spent på om partiene kommer til å handle på det de lover. Hun er politisk engasjert og var tidligere medlem av Grønn Ungdom.

20210831_103957.jpg
Malin Heian i 2IDA.

− Jeg synes blant annet det er skummelt med privatiseringen som FrP snakker om. Det tror jeg vil skape større forskjell mellom folk. Det er ikke bra dersom vi får et samfunn der de beste lærerne og de beste legene går til det private for eksempel, sier Malin.

Hun brenner for klima- og miljøsaken.

Resultatet etter årets skolevalg blir offentlig 7. september.

Publisert: 31.08.2021 Oppdatert: 01.09.2021 kl.11:20